Veelgestelde vragen

Neen, ik fotografeer geen 'feestjes' tenzij een huwelijk met aansluitend het feest. Ik fotografeer ook max één huwelijk per jaar. Onder 'feestjes' versta ik communiefeestjes, babyborrel, verjaardagsfeestjes,...


Neen, ik ben echt geen beller en met mijn job als nachtverpleegkundige ben ik telefonisch ook zeer moeilijk te bereiken. Ik kijk heel regelmatig mijn mailbox na en beantwoord niet dringende mailtjes tweemaal per week. Wanneer je een sessie vastgelegd hebt, ontvang je wel mijn GSM nummer voor noodgevallen (enkel bereikbaar via WhatsApp).

Neen. Ik fotografeer hoofdzakelijk tijdens de weekdagen en 's avonds bij ondergaande zon. Ik werk als nachtverpleegkundige in hoofdberoep, waardoor ik graag mijn weekend vrij hou voor mijn gezin. Enkel indien het echt niet anders kan, kan er met uitzondering een sessie plaatsvinden in het weekend. 


Na het eerste contact krijg je een voorschotfactuur toegestuurd. Na het betalen van dit voorschot staat jullie sessie definitief vast in mijn agenda. Na de sessie wordt het resterende bedrag samen met eventuele extra kosten gefactureerd. Bij Fotograafmama kan je dus niet cash betalen.


In heb een stylingguide gemaakt. Deze ontvangen jullie steeds na boeking. Zo kan ik al meegeven dat je best geen kledij draagt met een drukke print of fel kleur.

Je kan altijd een reportage annuleren, maar dan verlies je het voorschot die je eerder betaalde. Je voorschot is ook je annulatiekost bij geval van annuleren. Je kan wel zelf éénmalig kosteloos je reportage verplaatsen, bijvoorbeeld in geval van ziekte of onverwachte omstandigheden. Geen zin of vergeten zijn valt hier dus niet onder.


Ja, een cadeaubon kan verkregen worden voor een prijs naar keuze (vanaf €50) en is één jaar geldig. Je kan deze aanvragen door een mailtje te sturen naar info@fotograafmama.be. Deze kunnen na betaling steeds opgehaald worden bij mij thuis in Oostnieuwkerke of indien gewenst opgestuurd naar je thuisadres, mits meerbetaling.

Neen, het liefst van al trek ik de natuur in want daar kan ik me volledig uitleven. In de winter valt dit soms wel tegen door de weersomstandigheden. Wens je toch een binnensessie vast te leggen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief om op de hoogte gebracht te worden van mini-sessies die in de toekomst georganiseerd worden. Vaak huur ik hiervoor een binnenlocatie af.

Een reportage op buitenlocatie kan kosteloos verplaatst worden naar een andere data in geval van regen. Aangezien het weer in ons Belgenlandje altijd wat onvoorspelbaar is, is het altijd handig om bij boeking je telefoonnummer op te geven. Een week op voorhand kan ik niet inschatten of de sessie wel of niet zal kunnen doorgaan. Daarom neem ik altijd nog contact op de dag vóór de geplande sessie. Dan geef ik ook altijd de exacte locatie door, want door weersomstandigheden kan deze last minute wijzigen.

Reken toch op een drietal weken. Ik bezorg jullie de beelden van de reportage in een prachtige online galerij die voor jullie toegankelijk is met een persoonlijke code. Vanuit deze galerij kan je nadien jullie uitgekozen beelden downloaden. Je krijgt ze dus achteraf niet op USB stick.

Tot zes maand na de sessie kunnen er extra beelden aangekocht worden. Bij het opnieuw opvragen van de foto's binnen de zes maand wordt er een kost aangerekend van €10. Nadat deze termijn verstreken is, is het niet meer mogelijk om nog foto's op te vragen.

Tweemaal per week beantwoord ik alle mailtjes. Bekijk altijd eens je ongewenste email of spam, want wie weet is mijn mailtje daar terecht gekomen. Mocht je binnen de week nog géén mailtje ontvangen hebben, stuur je best nog eens opnieuw. Dan is de kans groot dat er ieders verkeerd is gelopen. Aanvragen via sociale media worden genegeerd, dit om voldoende overzicht te bewaren over alle aanvragen.

Neem contact op

Geen antwoord gevonden op jouw specifieke vraag?